Bioinformatik

Matematik A - Biologi B

Main side

Det lærer du


Bioinformatik dækker over en studieretning, hvor du har matematik på højt niveau, og biologi fylder meget i skemaet. Hvis du interesserer dig for natur og mennesker, vil du finde dig til rette på en af de biokemiske studieretninger. Her undersøger du, hvordan verden fungerer fra molekyler og mikroorganismer til mennesker og miljø.

Studieretningen ruster dig bl.a. til de naturvidenskabelige universitetsuddannelser, og det kan også være du har en fremtid som tandlæge, bioanalytiker, sygeplejerske eller fysioterapeut.

Studieretningsfag: Matematik A - Biologi B


Matematik A

I matematik A opnår du forståelse for matematiske metoder, teorier og modeller. Du lærer at udføre matematiske ræsonnementer og beviser og får træning i at løse matematiske opgaver med relevans for fx teknologi og naturvidenskab.


Biologi B

I biologi B får du viden om biologiske principper og arbejdsmetoder og lærer om miljø, sundhed og bioteknologi. Du får indsigt i, hvordan biologisk viden bruges i praksis, og kommer bl.a. til at diskutere biologi i et samfundsmæssigt perspektiv. Du lærer at opstille hypoteser og udføre og diskutere eksperimenter og undersøgelser.


Efter gymnasiet


Studieretningerne ruster dig bl.a. til de naturvidenskabelige universitetsuddannelser, og det kan også være du har en fremtid som tandlæge, bioanalytiker, sygeplejerske eller fysioterapeut.

På ug.dk's "Adgangskortet" kan du læse om, hvilke uddannelser de forskellige studieretningers fagkombinationer giver adgang til. Hvad vil du være?


Dine fag


I oversigten herunder kan du se studieretningsfag og obligatoriske fag. Når du har studieretningsfag på højt niveau, er de obligatoriske niveauer selvfølgelig inkluderet i det.

1.G 2.G 3.G
Studieretning 2
Matematik A
Biologi B
Obligatoriske fag
Dansk A
Teknikfag
Engelsk
Fysik
Idehistorie B
Kemi B
Matematik B
Teknologi B
Biologi C
Kommunikation IT C/Informatik C
Samfundsfag C